Motorcyklar för flera olika racingtyper

Motorcyklar för enduro

Om man är ute efter en motorcykel som liknar en vanlig motocrossmotorcykel är det troligen en endurovariant man är ute efter. Det finns dock en del skillnader som är bra att komma ihåg. För det första finns det ett system för belysning på endurovarianten och den har också en rejält mycket mjukare fjädring. Ofta har motorn högre bottendrag men en lägre toppeffekt. Om man vill köpa en cykel som tävlat i typ 2-tävlingar finns det dock en risk för att belysningen är borttagen eftersom att detta inte är något krav i dessa tävlingar. Belysningen tas ofta bort både för att minska vikten på motorcykeln och av säkerhetsskäl. Dessa motorcyklar har ofta en slagvolym som är högre än deras vikt. Ofta är cyklarna på mellan 125-650 cc. De cyklar som har effekten En 125 cc väger omkring 100 kilo i torrvikt. Större cyklar som är omkring -650 cc väger ofta kring 120-130 kilo. Ofta har de största endurocyklarna en effekt som är högre än 50 hästkrafter.

Speedwaycyklar

När man tävlar i speedway används alltid en speciell typ av motorcykel. Denna bestäms av FIM:s “Track Racing Technical Rules”. Man använde tidigare alltid cyklar med stående motorer, men de flesta professionella tävlande använder i dag liggande motorer och argumenterar detta med att motorerna lättare kan hanteras om de ligger ner. En sak som är unikt med dessa motorcyklar är att de inte har någon som helst broms. Dessutom måste cyklarna drivas med metanol, bara ha en växel och de måste minst väga 77 kilo för att man ska få tävla med den. Denna vikt är dock när motorcykeln är otankad. Det finns också regler som säger att en godkänd ljuddämpare ska finnas. Det finns också regler som säger att motorcyklarna som används inte får vara tillverkade i titan, och det får inte heller finnas oskyddade keramiska tillsatser på dem. Motorn får heller inte kunna styras elektroniskt på något sätt, och bromsar är helt förbjudna.

Supermoto och motorcyklarna som används

En motorcykel som används i supermoto liknar i mångt och mycket en endurocykel eller motocrosscykel eftersom motorn och chassit är relativt lika. En supermotoykel, eller motard som de kallas, har dock ett bar skillnader mot sina syskon. För det första har dessa cyklar helt släta landsvägsdäck istället för mönstrade offroad-däck. man får dock skära mönster i däcken för att fästet i grus ska bli bättre. Även fälgarna har anpassats till den asfalt tävlingarna körs på. Det finns både ekerfälgar och helgjutna sådana, och det är framförallt 17″ som används.

Till skillnad från endurocyklar har denna variant en styvare fjädring eftersom att underlaget på tävlingsbanan är jämt. Det finns också rejäla bromsar på cykeln eftersom att motarden rör sig i mycket hög hastighet och måste kunna bromsa fort. Ofta kommer själva motorn från offroad-världen, men den kan modifieras för att passa de omständigheter som förekommer i Supermoto bättre. Ofta är cylindervolymen rejäl, och effekten är ofta högre än vad motorn väger i kilo. Det kan vara värt att tänka på detta när man väljer en motorcykel av denna typ.