Motorcyklar för bana och offroad

En motorcykel för offroadbruk

Om man är ute efter en robust motorcykel som går att köra med hela året oavsett hur underlaget

ser ut bör man definitivt välja en offroadmodell. Denna typ av motorcykel är både funktionell på grusvägar och på asfaltsvägar. Om man bara vill tävla och leka är denna motorcykelmodell perfekt men om man ska åka långt bör man vara beredd på att denna motorcykel inte är speciellt komfortabel. Denna motorcykel kan till utseendet påminna en hel del om olika motocrosscyklar. De har dock både belysning, blinkers och registreringsskylt. Det gäller dock att inte blanda ihop offroadcyklarna med endurovarianterna eftersom just de cyklarna är till för tävlingsbruk. Ofta är det som så att dessa typer av motorcyklar ofta bara har en cylinder och för det mesta räknas de till lätta, eller medeltunga klasser.

Hjulen hos dessa motorcyklar är allt som oftast ekrade med trådar för att de ska vara funktionella på de flesta underlag. Ofta är det främre däcket något större än det bakre, och sadeln är för det mesta smal. Även om motorcykeln främst är tillverkad för race och korta turer kan man vanligen sitta i en relativt bekväm körställning på den och fötterna har bra stöd.

Ofta kan dessa motorcyklar användas både för banracing och för olika tävlingar i offroad vilket kan vara en fördel för den som vill tävla och träna i olika varierande grenar. På så sätt slipper man köpa flera olika motorcyklar och det kan vara mycket kostsamt, särskilt om man är precis i början av sin tävlingskarriär. Om man inte kört så mycket innan kan det också vara bra att välja en lite mer allroundinriktad motorcykel innan man helt säkert vet vad man vill träna och tävla.

Banracers för landsväg

Det finns också motorcykelmodeller som är mer specifikt inriktade just på banracing, men trots detta också kan användas på landsvägen. Ibland kan dessa modeller också kallas för plastraketer och de har för det mesta otroligt starka motorer. De har ofta en fyrcylindrig radmodell eller en motor med V-twin. Det finns flera motorcyklar som faktiskt har lika många hästkrafter som motorn väger i kilo. Flera av dem kan nå topphastigheter upp mot flera hundra kilometer per timme.

I regel har komforten fått stå tillbaka på dessa motorcyklar eftersom de främst är konstruerade för att gå fort. Man sitter mycket framåtlutad och knät hamnar i en brant knävinkel. Fjädringen är mycket kort och sadeln är hård. Detta gör att motorcykeln inte är speciellt bekväm att åka långt på. För den som vill köra fort finns dock en snygg aerodynamisk kåpa. När man kör fort är det också viktigt att man kan bromsa fort och därför har dessa motorcykelmodeller försetts med riktigt starka bromsar. När det gäller dessa motorcyklar måste de hanteras med viss försiktighet eftersom att de har så pass starka motorer. Man kan ha mycket roligt med dessa modeller både på kurviga vägar och på tävlingsbanor. Som köpare av en motorcykel av denna typ måste man räkna med att försäkringen ofta kostar en hel del eftersom att dessa motorcyklar ett stort antal gånger är med i olika trafikolyckor.